Meriklusteri innosti SuomiAreenalla

Suomen Satamaliitto ry, 16.8.2019

S_A 1.JPG

Kuva: Kristiina Salonen, Kimmo Rahkamo, Vesa Marttinen, Tiina Tuurnala ja Annaleena Mäkilä

Suomen meriklusterin edustajat keräsivät BEPOP:n aulatilan täyteen meriklusterin tulevaisuudesta kiinnostuneita kuulijoita kesäiseen Poriin. SuomiAreenalla keskustelua kävivät niin meriteollisuuden uusia innovaatioita kuin uusimpia laivainvestointeja esittelevät yritysjohtajat, merenkulun päästövähennyksiin ratkaisuja tuottava Gasumin edustaja kuin maailmanluokan meriteknologiaa valmistavat Wärtsilän ja ABB:n edustajat. 

Satamien roolia kuljetusketjujen sujuvoittajina ja merenkulun päästövähennysten vauhdittajina toi esille Satamaliiton Annaleena Mäkilä. 

Paneelikeskustelujen punaisena lankana oli kestävä merenkulku, liikenteen ja erityisesti meriliikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, vastuullisuus ja uudet innovaatiot. Merenkulun toimijoiden edelläkävijyys on tulosta yritysyhteistyöstä yli toimialarajojen. Eräänlainen ekosysteemi on myös Finnish Maritime Cluster FMC-yhteistyö, josta keskustelutilaisuus on yksi esimerkki.

Tilaisuuden päätti Aalto-yliopiston kaksi laivanrakennuksen upeaa opiskelijaa todeten: mikäli haluat olla jossain asiassa maailman paras, kannattaa valita Suomessa meriala!

S_A 2 (002).jpeg

Kuva: Lassi Mastomäki, Emilia Julin ja Antti Partanen