EU:n Digital Transport Days Helsingissä

Suomen Satamaliitto ry, 4.10.2019

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää yhdessä Euroopan komission kanssa Digital Transport Days -konferenssin 7.-9. lokakuuta 2019. Konferenssi on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden tapahtumista ja tarjoaa tuoreita näkökulmia liikenteen ja liikkumisen digitaalisiin ratkaisuihin ja kehitykseen.

Konferenssin avaavat liikennekomissaari Violeta Bulc ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

- Digitalisaatio muuttaa eurooppalaista liikennettä. Uudet digitaaliset ratkaisut, kuten integroidut logistiikkapalvelut, U-Space, mikroliikenne ja liikenne palveluna, edistävät tehokkuutta ja nolla-ajattelua (Vision Zero) ja luovat erilaisia uusia mahdollisuuksia, kertoo liikennekomissaari Violeta Bulc.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin korostaa liikenteen digitalisoitumisen ja palveluistumisen merkitystä kansalaisten hyvinvoinnin ja tasa-arvoisen yhteiskunnan edistämisessä ja erityisesti ilmastonmuutoksen hillitsemisessä:

- Luotettavat ja toimivat liikennepalvelut mahdollistavat sujuvan arjen ja tukevat yhteiskunnan elinvoimaisuutta. Liikenteen osalta Suomi onkin määritellyt puheenjohtajakaudelleen kolme strategista painopistettä: Digitaaliset liikennepalvelut, liikenteen automatisointi ja vähähiilinen liikenne. Kaksi ensimmäistä ovat edellytyksiä kolmannelle ja EU:n neuvoston puheenjohtajana haluamme kaikin tavoin edistää sitä, että EU olisi hiilineutraali vuonna 2050.

Digital Transport Days -konferenssiin osallistuu järjestäjä- ja puhujatahojen lisäksi reilut 800 osallistujaa. Konferenssi on englanninkielinen. Kahdesta konferenssin tilaisuudesta on suorat verkkolähetykset 9.10.2019 kello 11 alkaen.